• 2016.

   

  2016-os év számomra meghozta, hogy bekerülhettem a Postagalamb Sportszövetség évkönyvébe.

  Délnyugat 20.sz. Tagszövetség 2016. évi versenylistái

  2016.

   

  Délnyugat Kerület 1 Röpcsoport Középtávú bajnoka

  2016.

  Kovács Ferenc /Kefepg - Dúc/ L-03 Egyesület

  7720 Pécsvárad 

   

  Tisztelettel köszöntöm Sporttársaimat!

  Kovács Ferenc vagyok, nős 2 gyermek és 3 unoka boldog nagypapája.

  Már gyerekkoromban nagyon szerettem a postagalambokat, de versenyszerűen 1990-től foglalkozom velük, ugyanis akkor léptem be a pécsváradi L-03-as egyesületbe, ahol jelenleg is versenyzek.

  Nagy örömömre szolgák, hogy bemutatkozhatok az évkönyvben, hisz többször közel voltam a bajnoki címhez, csak minidg elcsúszott valamin. Egyszer már sikerült ugyanezt a a középtávot 2010-ben megnyerni, de akkor még a mi kerületünkben nem így díjazták.

  Nálam a galamb származási lapja nem elsődleges szempont.

  Figyelembe veszem a párosításoknál, de ha nem teljesít, vagy nincs rövid időn belül jó utódja, nagyon hamar kikerül a dúcból, bárhonnan is származik.

  Szerintem aki csak a származási lapra alapoz, annak az állomány nagyon hamar fölhígul és nehéz őjra felerősíteni.

  Galambjaim, szint a telejs állományom Csresznye István dánszentmiklósi sporttárstól származnak, de kitűnő galambokat kaptak Takács Gábor barátomtól. is.

  Elmondásik szerint: - Fábry, Hoffkens és Koopman, valamint dr. Sarudi galambok.

  Özvegy versenyzési módszerrel versenyzek, csak a hímeket küldöm.

  néha 1-1 tojó is kosárba kerül, de nem igazán jó eredménnyel.

  Takarmányozás szempontjából a jó minőségű versenytakarmányt keresem, de nagy hangsúlyt fektetek a plusz kukoricára és a jó minőségű árpára.

  A takarítás sajnos nem mindennap alapos. Az idő hétközben kevés, így szinte csak futólag tudok a galambokhoz menni pár percre.

  Kiengedés, etetés, bezárás.

  Hétvégén nagytakarítás és takarítás után minden esetben permetező kannával alapos fertőtlenítést végzek. Ez minden hétvégén így van, mire a galambok megérkeznek.

  Minden olyan galambász, aki még nem igazán kóstolta meg a siker ízét, az azt hiszi, hogy mindenféle csodaszerrel lehet elérni sikereket, nagy díjakat.

  Én ezt cáfolom.

  Én is kipróbáltam már sok mindent, de eredményt csak akkor lehet elérni ha nagyon jó takarmánnyal ésszerűen takarmányozol, maximális egészség fenntartás és a legfontosabb a kemény selejtezés.

  Továbbra is a jól bevált régi galambjaimat tenyésztem, de Cseresznye István még mindig meglep néha-néha egy-egy jó tenyészgalambbal.

  Végezetül még egyszer szeretném megköszönni Takács Gábornak a sok önzetlen segítséget, Cseresznye Istvánnak a sok galambot és a sok jó tanácsot.

  Na és nem utolsó sorban feleségemnek Babinak azt a sok türelmet a sok mindenről való lemondást a galambok iránti ragaszkodásom miatt.

  Minden sporttársamnak sok sikert és jó egészséget kívánok a jövő esztendőre.

  Tisztelettel: Kovács Ferenc L-03 Pécsvárad